Cilt Dolgu Uygulaması Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Cilt Dolgu Uygulaması Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Hyalüronik asit bazlı dolgu uygulamaları, günümüz modern medikal estetiğin vazgeçilmez prosedürleri arasında yer alıyor. Yaşlanmaya bağlı (hacim kaybı, cilt altı yağ dokularında yer çekimi yönünde değişiklik) olarak, cilde hayat veren kolajen, hiyalüronik asit ve elastinin doku seviyesinin azalması, deride ince çizgilerin belirmesine neden olur. Dolgu uygulamalarıyla ciltteki -kırışıklık gibi- sorunlu alanları hiyalüronik asitle iyileştirmek mümkündür. Dudaklardan, mimik kaslarına, elmacık kemiklerinden yüz ve boyun bölgesine kadar geniş kullanım alanına sahip bu formül sayesinde yeniden canlı ve genç bir görünüm kazanılabilir.

İÇİNDEKİLER:

Dolgu Uygulaması Nedir?

Cerrahi müdahale gerektirmeyen kozmetik yöntemlerden biri olan cilt dolgu işlemi, ileri yaşla birlikte kişide ortaya çıkan estetik problemleri gidermeye yardımcı olur.

Dolgu uygulaması; bireyin yaşlanmaya başlamasıyla ciltte görülen kırışıklık, torbalanma, sarkma gibi istenmeyen durumların, hyalüronik asit esaslı dolgu maddesiyle tedavi edilmesidir.

Bu prosedür, yüz, boyun bölgesi ve eldeki sarkmalarda lifting etkisi (sıkılaştırma, cilt tonunu iyileştirme) meydana getirerek, cilt kusurlarını giderir. İnce dudakları dolgunlaştırma, elmacık kemiklerini belirgin kılma, göğüsleri istenilen boyuta getirme gibi daha pek çok farklı kullanım alanı olan bu teknik, kişinin ihtiyaçları ve hekimin önerileri doğrultusunda tasarlanır.

Ameliyat gerektirmemesi, ciddi yan etkilerinin olmaması, pratik şekilde uygulanabilmesi ve hızlı sonuç vermesi gibi avantajlarıyla öne çıkan bu işlem sebebiyle daha canlı ve sağlıklı bir cilt edinmek mümkündür.

Ciltte Dolgu Uygulaması Nasıl Yapılır?

Dolgu uygulamaları, kişinin beklentileri ve gereksinimleri çerçevesinde planlanır. Birçok estetik operasyona oranla oldukça ekonomik, kolay ve kısa sürede gerçekleştirilen bu yöntem, klinik ortamında cildin alt tabakasına yönelik enjeksiyon işlemini içerir. Genellikle 30 dakika süren bu işlem öncesinde, uygulama alanına lokal anestezik krem sürülerek, minimum seviyede acı hissedilmesi amaçlanır. Uygulama sonrası hasta hemen günlük rutin yaşantısına dönebilir.

Dolgu İşleminin Avantajları Nelerdir?

Yaşlanma karşıtı etkiye sahip hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi, bu niteliğiyle kırışık yerleri doldurarak cildin neme doymasına katkı sağlar. Böylece canlı ve genç bir görünüm fırsatı sunar. Kişiye özel tasarlanan bu seçenekte, en etkili madde uzmanlarca belirlenir. Dolgu tedavisinin kolay ve hızlı yapılması, kısa sürede iyileşmesi hasta için konforlu bir alternatiftir. Bu faydalarının yanında bazı durumlarda alerjik reaksiyon, şişlik ya da cilt altında küçük yumruların oluşması gibi semptomlar da gözlemlenebilir. Uygulamanın bu alanda deneyimli dermatolog veya plastik cerrahlar tarafından yapılmasına özen gösterilmelidir.

Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürede Etki Gösterir?

Dolgu işleminin ardından beklenen etkiler hemen hissedilir. Gözlemlenen etki, uygulamanın yapıldığı bölgeye, alanın büyüklüğüne, dolgunun çapraz bağ yapısına ve etken maddenin niteliğine göre değişebilir. Ciltte genç bir görünüm elde edilmesine yardımcı olan bu metot; geçici, yarı kalıcı ve kalıcı olmak üzere üç farklı şekilde tatbik edilebilir. Hyalüronik asittin yıllar geçtikçe vücut tarafından emilmesi ve hastanın doku yapısına göre dolgunun etkisi 8 ila 12 ay arasında devam edebilir.

Cilt Dolgu İşlemleri Kaç Seans Sürer?

Cilt dolgusunda kişiselleştirilmiş tedavi süreci, doktorlar tarafından belirlenen yol haritasına göre ilerleme sağlanır. Seans sayısı, hastanın beklentileri ve ihtiyaçları ile uzman doktorun önerileri doğrultusunda süreç yönetilir. Dudak ve göz çevresi dolguları genellikle bir seans, diğer dolgu çeşitleri iki ila üç seans arasında tamamlanabilir.

Dolgu İşlemleri Hangi Bölgelere Uygulanır?

Dolgu Çeşitleri Nelerdir?

Dudak Dolgusu: Vücutta hiyalüronik asittin azalmasıyla dudaklar estetiğini kaybedebilir. Russian Lips yöntemiyle ince, yıpranmış ve hacmini yitirmiş dudaklar tekrar dolgun, canlı ve çekici hale getirilebilir.

Cilt Dolgusu: Deri yüzeyinde zamanla oluşan çukur, çatlama, kırışıklık ve sarkmaları tedavi etmenin en etkili metotlarından biri de yüz dolgusudur. Söz konusu uygulamayla elmacık kemikleri, yanaklar ve şakaklardaki çöküklere hacim kazandırılabilir.

Burun Dolgusu: Bu teknikle ameliyat olmadan burun kalkık ve ideal ölçülere getirilebilir. Burun sırtındaki eğrilikler ve asimetrik kusurlar giderilip güzel bir yüze kavuşulabilir.

Çene Dolgusu: Cerrahi bir müdahale yapılmadan 20-30 dakikada çenedeki asimetrik görünüm düzeltilebilir. Yüz hattına uygun çene formunu oluşturan bu işlemle estetik, çekici ve orantılı bir yüze sahip olunabilir.

Gözaltı Işık Dolgusu: Göz altları, yaşlanma ve çevresel etkenlerin en yoğun hissedildiği alanlardır. Işık dolgusuyla, göz altılarında oluşan torbalanma, morluk, halkalanma ve çukurlar yok edilebilir.

Şakak Dolgusu: Şakaklardaki yağ dokuları eridiğinde ortaya çıkan çöküntüler kişiyi yaşlı ve yıpranmış görünmesine yol açar. Hiyalüronik asit aracılığıyla şakaklarda kaybolan hacim yenilenir ve cilt tekrar ışıltılı biçime getirilebilir.

Yanak Dolgusu: Çekici bir yüzün en önemli unsurlarından biri olan elmacık kemiklerindeki yağ dokusunun azalması sarkmalara yol açar. Yanak dolgusunda kullanılan hiyalüronik asit, kolajen üretimini tetikleyerek bu sorunu çözebilir.

Alın Dolgusu: Alın kısmında yaşlanmaya ilişkin ya da doğuştan ortaya çıkan boşluklar, kırışıklıklar ve çöküntüler bu teknikle tedavi edilebilir.

Nazolabial Dolgu: “Nazolabial çizgiler” diye adlandırılan burun ve dudak kenarlarına doğru uzanan ve kişiyi yaşlı, mutsuz ve yorgun gösteren çizgiler, hyaluronik asit içerikli dolgu malzemeleriyle iyileştirilebilir.

Dolgu İşleminden Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dolgu Uygulamalarının Fiyatları Nedir?

Deri altına enjeksiyon yöntemiyle ameliyatsız uygulanan bir teknik olan cilt dolguları, hedeflenen bölgeye, tercih edilen hekime, kullanılan maddelerin niteliğine ve enjekte edilecek doza göre değişir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Menteş’in muayenesinde uygulanan cilt dolguları hakkında bilgi edinmek için web sayfamızda yer alan iletişim numaralarıyla destek alabilirsiniz.

NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Mezoterapi Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Mezoterapi Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

içeriği görüntüle
Cilt Yaşlanmasını Hızlandıran Faktörler Nelerdir?

Cilt Yaşlanmasını Hızlandıran Faktörler Nelerdir?

içeriği görüntüle
Gençlik Aşısı Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Gençlik Aşısı Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

içeriği görüntüle
Cilt (Deri) Kanseri Nedir? Cilt Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Cilt (Deri) Kanseri Nedir? Cilt Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

içeriği görüntüle
Hemen Randevu Al