Dermatoloji uzmanları lisans düzeyinde tamamladıkları tıp fakültesinin sonrasında Dermatoloji alanında uzmanlık eğitimi alarak göreve başlarlar. Çok sayıda cilt hastalığı, saç ve tırnak hastalıkları, cinsel yollarla bulaşan hastalıklar dermatoloji hekimlerinin uzmanlık alanına dahildir. Bunun yanı sıra kozmetik dermatoloji alanında çok sayıda tedavi alanı ile ilgilenirler. Dermal dolgu uygulamaları, botoks enjeksiyonları, PRP ve Mezoterapi tedavileri, cilt yenileme uygulamaları, kimyasal peeling uygulamaları ve çok sayıda yaşlanma karşıtı tedavi için dermatolog hekiminize başvurabilirsiniz.
Koyu lekeler cildimizin aşırı düzeyde melanin üretiminden kaynaklanmaktadır. Güneş ışınlarına fazlaca maruz kalmak, kullanılan ilaçlar ve vücudun yaşadığı hormonal değişiklikler melanin üretimini tetikleyerek, leke oluşumuna neden olabilir. C vitaminli serumlar lekelerin görünümünü hafifletmekte ve renk değişimlerinin olduğu bölgeleri aydınlatmakta etkili olabilmektedir. Güneşin cildimizde bıraktığı hasarın tedavisi için dermatolog hekiminize başvurarak kozmetik dermatoloji tedavilerinden faydalanabilirsiniz.
Peeling ürünleri söz konusu olduğunda farklı içeriklerde sonsuz seçenekle karşılaşırız. Cilt tipinize göre doğru bir seçim yaptığınızda peeling uygulamaları, cildinizin taze kalması ve tıkanan gözeneklerin temizlenmesi açısından fayda sağlar. Ancak hassas ciltli bireyler daha küçük soyucu granüller kullanmalıdır. Buna karşın yağlı cilt tipindeki kişilerde daha büyük granüller daha faydalı olabilmektedir. Bu yüzden peeling içeriğinize ve sıklığınıza dermatolog hekiminize danışarak karar vermeniz gerekir.
Cildimizde yer alan benler, yıllar içerisinde değişim gösterebilmektedir. Ergenlik dönemi, hamilelik süreci, güneş etkisi benlerin renklerinin koyulaşmasına, boyutlarının değişmesine ve hatta sayılarının artmasına yol açabilir. Bu dönüşümler yıllar içerisinde yavaş yavaş gerçekleşir. Ancak benlerde meydana gelen ani değişikliklerin önemsenmesi gerekir. Bu gibi durumlarda geç kalmadan uzman bir doktora başvurulmalı ve olası tehlikelere karşı erken reaksiyon gösterilmelidir.
Akne tedavisi öncesinde hastanın hormonal sorunları, kullandığı ilaçlar veya sistemik bir rahatsızlığının olup olmadığının doktor tarafından bilinmesi gerekir. Akne sorununun altında yatan nedenlere yönelik tedavi uygulanmalıdır. Hafif akne şikayetlerinde cilt bakımı, cilt temizliği veya peeling gibi uygulamalarla başarı sağlanabilmektedir. Orta dereceli akne sorunlarında yani iltihaplı sivilcelerin varlığında lokal kremler veya oral yolla alınan ilaçlara başvurulabilir. Hem iltihaplı hem de kistik lezyonların bulunduğu ağır akne sorunlarında lazer tedavileri, A vitamini takviyesi veya Plexr tedavisi gibi seçenekler de değerlendirilir.
Göz çevremizdeki cilt dokumuz ince yapıdadır. Bu yüzden yaşlanma belirtilerine karşı daha savunmasızdır. Morlukların tipi ve niteliği tedavi yöntemini belirler. Örneğin bazı morluklar bir seanslık Göz Altı Dolgusu ile tedavi edilebilirken bazı morlukların tedavisinde lazer ve peeling uygulamaları da gerekebilir. Bazı göz çevresi morlukları başka bir hastalıkla ilişkili olabilir. Önemli olan gerçek nedeni tespit edip morluklara neden olan etkenleri tedavi etmektir.