1 Saat
12 - 18 Ay
Hemen
Gerekmiyor
Cildimizde yaşlanma belirtilerinin en bariz şekilde gözlendiği bölgelerden biri de ellerimizdir. Ellerimiz nemliliğini yitirdiğinde hızla yıpranır. Güneş ışınlarına fazlaca korumasız maruz kalmak el derisinin incelmesine yol açar.
Bu durum damarların belirginleşmesine ve cilt yüzeyinde lekelenmelerin meydana gelmesine sebep olur. El üzeri dolgusu veya çeşitli mezoterapi yöntemleri ile bu belirtileri tedavi etmek mümkündür.
El üzeri dolgusu, zamanla hacmini ve gençliğini yitiren ellere yeniden kaybettiği hacmi kazandırmak ve kırışıklarla sarkmaların azaltılması için uygulanan tedavidir. Ameliyatsız, medikal estetik tedavilerinden biri olan el üzeri dolgusu, her geçen gün daha çok talep görmektedir.
Çoğu zaman ihmal edilse de estetik görünümün en önemli tamamlayıcılarından biri ellerimizdir. Ancak yaşam tarzımız ve ellerimize gereken özeni göstermememiz, ellerimizin hızla yıpranmasına neden olur.
Buna ek olarak yaşımız ilerledikçe hacim kayıplarının yaşanması kaçınılmazdır. Son derece konforlu ve güvenli bir tedavi olan el üzeri dolgusu, ellerimizdeki deformasyonları büyük oranda hafifleterek daha estetik ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.
Tedavi öncesinde hastanın elleri derinlemesine temizlenir. Sonrasında tedavinin konforlu ve acısız şekilde gerçekleşmesi için anestezi etkili kremler kullanılır. Uygulama bölgesi uyuştuktan sonra öncesinde tespit edilen noktalara kanüller ile dolgu malzemesi enjekte edilir. On dakika gibi kısa bir sürede el üzeri dolgusu tamamlanabilmektedir.
Tedavi öncesinde doktorunuzu, düzenli olarak kullandığınız ilaçlar hakkında bilgilendirmeniz gerekir. Antibiyotik, kan sulandırıcı, kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçların kullanılmasına doktor kontrolünde ara vermeniz beklenir.
Tedavinin hemen sonrasında cilt yüzeyinde dolgunluk meydana gelir. Ancak kesin sonuçların gözlenmesi için birkaç günlük bir sürece ihtiyaç vardır.
İnsanların genellikle orta yaş itibari ile tercih ettiği el üzeri dolgusu için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Yaşımız ilerledikçe cildimizde elastin ve kollajen üretimi azalır. Bu durumda cildimizin kendini yenileme süreci zarar görür ve ellerimiz hızla yıpranmaya başlar. Zamanla el üzerindeki yağ dokusu azalmaya başlar.
Pek çok soruna karşı el üzeri dolgusu yapılabilmektedir. Bunları sıralamamız gerekirse:
Her insanın ağrı eşiği farklıdır. Ancak tedavi öncesinde uygulanan anestezik kremler, dolgunun hasta için daha konforlu ve acısız geçmesini sağlar.
Dolgu uygulamasının ardından özellikle hassas ciltlerde minik morluklar ve kızarıklıklar yaşanması olasıdır. Bu etkilere kaşı buz kompresi uygulanabilir. Kısa bir sürede bu etkiler geçecektir. Bunun dışında kalıcı veya riskli bir yan etki söz konusu değildir.
Hayır. Hyalüronik asit bazlı dolgu malzemeleri kullanılarak uygulanan el üzeri dolgusu kalıcı değildir. Ancak mineral içerikli dolgular yarı kalıcı niteliktedir.
Hamilelik sürecindeki anne adayları ve emzirme dönemi devam eden anneler dışında dileyen herkes güvenle el üzeri dolgusu yaptırabilir.
Mezoterapi uygulamaları cilt kalitesini arttırmak için son derece etkilidir. Bununla birlikte dolgu uygulamaları ellerimizdeki cilt dokusunun nemliliğini arttırır ve kaybettiği hacmi yeniden kazandırır. Bu iki uygulamanın birlikte kombine şekilde uygulanması faydalı sonuç verir.
El üzeri dolgusu fiyatları hakkında güncel ve net bilgi almak için Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye bölgesindeki hastalarına hizmet veren Dermatoloji Uzmanı Doktor Fatma Menteş ile iletişime geçebilirsiniz.
Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Niğde, Kahramanmaraş, Elazığ, Sivas, Yozgat, Batman, Muş, Kilis, Tunceli ve Erzincan gibi yakın illerde yaşayan hastalar, uzman, deneyimli ekibimiz ve teknolojik altyapımızla sunduğumuz El Üzeri Dolgu hizmetimizden yararlanmak istediklerinde randevu al formunu doldurarak, Adana'da bulunan muayenehanemizden bu hizmeti alabilirler.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.