Şakak Dolgusu

Şakak Dolgusu İşlem Takvimi
  • İşlem Süresi

    1 Saat

  • Etki Süresi

    12 - 18 Ay

  • İşe Dönüş

    Hemen

  • Anestezi

    Gerekmiyor

Şakak Dolgusu

Temporal bölgede bulunan ve hafif bir çukur formunda olan bölgeye şakak adı verilir. Bu noktadaki yağ dokusu zamanla birlikte giderek azalmaya ve yok olmaya eğilimlidir. Bu durum, yüzün aşağı çekilmesine, alın ve kaş bölgesinde sarkmaların ve döküntülerin meydana gelmesine yol açar. Şakak bölgesinde bulunan cilt, ince bir yapıdadır.

Bu nedenle gerek ilerleyen yaş gerek de yoğun mimik kullanımından ötürü kırışmaya müsait bir bölgedir. Şakaklarda meydana gelen çökme sonrasında alın ve kaş bölgesi rahatsız edici şekilde daralır. Göz dış kemiği, daha belirgin bir hale gelir. Bu da göz kapağında sarkmalara yol açar. Şakak dolgusu ile tüm bu estetik problemlerin önüne geçmek mümkündür.

Şakak Dolgusu İşlemi Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Şakak dolgusu işleminde en çok özen gösterilmesi gereken nokta yüzün proporsiyonunun bozulmasıdır. Yapılacak dolgu işleminin, kişinin elmacık kemikleri ile orantılı olması büyük önem taşır.

Bu yüzden dolgu işlemine geçmeden önce mutlaka dermatolog hekiminizle bir muayene gerçekleştirmeli, yüzünüzü doğru şekilde analiz ettirmeli ve ihtiyaçlarınızı doğru tespit etmelisiniz. Bundan ötürü seçeceğiniz muayenenin üst düzey donanıma sahip bir muayene olması, işlemi uygulayacak doktorun da uzmanlık ve tecrübe sahibi olması gerekir.

Şakak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Hastanın şakaklarına kaybettiği hacmi yeniden kazandırmak ve şakak bölgesini tekrardan şekillendirmek için dermal dolgu enjeksiyonu kullanılır.

Genellikle ağrısız ve konforlu bir tedavi olduğu söylenebilir. Çünkü dolgu işlemine geçmeden önce enjeksiyon gerçekleştirilecek noktalar, lokal anestezi etkili kremler yardımıyla uyuşturulur. Bölgenin uyuşması için 10 - 15 dakika gibi bir süre beklendikten sonra bölge antiseptik solüsyon kullanılarak dezenfekte edilir.

Öncesinde planlanan noktalara, planlanan dozlarda dolgu malzemesi enjeksiyonu gerçekleştirilir. Enjeksiyon için ince uçlu mikro iğneler veya bir başka deyişle kanüller kullanılır. Yaklaşık 15 dakika ile yarım saat içerisinde tamamlanabilen bu tedavi sonrasında sonuçlar hemen ortaya çıkar.

Herhangi bir iyileşme sürecine gerek yoktur. Kişi kaldığı yerden günlük yaşantısına devam edebilir. Herhangi bir cerrahi girişim barındırmayan bu tedavi, hasta açısından konforlu ve avantajlı bir uygulamadır.

Şakak Dolgusunun Faydaları Nelerdir?

  • Yıllar boyunca mimik kullanımımıza ve ilerleyen yaşımıza bağlı şekilde ortaya çıkan şakak bölgesi çizgileri yok edilir.
  • Şakak bölgesinde dinç ve hacimli bir görünüm elde edilir.
  • Kırışıklıkların görünümünü hafifletir.
  • Kişi daha canlı bir yüz görünümüne kavuşur.
  • Kaşlarda ve alın bölgesinde toparlayıcı, kaldırıcı bir etki yaratır.
  • Yüzünüzün simetrisini bozan bölgeler, şakak dolgusu sayesinde doldurulur ve yeniden orantılı, simetrik bir yüz hattına sahip olursunuz.

Şakak Dolgusu Kimlere Yapılmaktadır?

Son derece geniş bir hedef kitlesine hitap eden şakak dolgusu, şakaklarındaki görüntüden rahatsızlık duyan tüm yetişkinlere uygulanabilir. Bazı durumlarda şakak dolgusu tavsiye edilmemektedir.

  • Hamilelik sürecinde olan kadınlar,
  • Emzirme dönemi devam eden anneler,
  • Regüle edilemeyen diyabet hastaları,
  • Kan pıhtılaşmasında sorun yaşayanlar,
  • Cildinde aktif halde bir enfeksiyon sorunu yaşayanlar,
  • Kalp hastaları,
  • Ve dolgu malzemesine karşı alerjik reaksiyon gösteren kişilere şakak dolgusu tavsiye edilmez.

Şakak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 12 ila 15 aya kadar kalıcılığı sürmektedir. Hareketli bir bölge olmayan şakak bölgesi, dolgu maddesinin geniş bir alana yayılmasından ötürü uzun süre kullanılabilmektedir.

Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi, kişinin yaşam tarzı ve çevresel koşulları tedavinin sonuçlarının kalıcılığını etkileyebilir. Tedavinin etkisi geçtikten sonra güvenle tekrarlanabilen bir uygulamadır.

Şakak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tedaviden sonraki ilk 24 saat, bölgeyi yıkamamalı, sportif aktivitelerden ve aşırı efor gerektiren işlerden uzak durmalısınız. Bir süre aşırı sıcak alanlardan uzak durmanızda, solaryum, sauna veya hamam gibi buharlı mekanlara girmemenizde, alkollü içecek ve sigara tüketmemenizde fayda vardır. Korumasız şekilde doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçınmalı ve bolca su tüketmeye özen göstermelisiniz.

Şakak Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?

Şakak dolgusu işleminde yan etki riski son derece düşüktür. Ancak nadiren de olsa şişme, kaşıntı, baş dönmesi veya kızarıklık gibi yan etkilerin görülme olasılığı vardır. Bu tür bir etkiyle karşılaştığınızda, geç kalmadan uzman doktorunuza başvurmanız beklenir.

Şakak Dolgusu Fiyatları

Şakak dolgusu işleminin fiyatları ve maliyetleri hakkında güncel ve net bilgiye ulaşmak için; Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye bölgesindeki hastalarına hizmet veren Dermatoloji Uzmanı Doktor Fatma Menteş ile iletişime geçebilirsiniz.

Şakak Dolgusu Hizmeti Verdiğimiz İller

Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Niğde, Kahramanmaraş, Elazığ, Sivas, Yozgat, Batman, Muş, Kilis, Tunceli ve Erzincan gibi yakın illerde yaşayan hastalar, uzman, deneyimli ekibimiz ve teknolojik altyapımızla sunduğumuz Şakak Dolgusu hizmetimizden yararlanmak istediklerinde randevu al formunu doldurarak, Adana'da bulunan muayenehanemizden bu hizmeti alabilirler.

NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Diğer Dolgu Uygulamaları

Nazolabial Dolgu

Nazolabial Dolgu

içeriği görüntüle
Hemen Randevu Al