Renkli Güneş Kremleri Gerçekten Koruyor mu?

Renkli Güneş Kremleri Gerçekten Koruyor mu?

Canlılığın yaşam kaynağı olan güneş ışınları güçlü bir D vitamini kaynağıdır ve özellikle kemik sağlığı için önemlidir. Ancak ultraviyole ışınları cilt kanserleri ve yaşlanma gibi pek çok soruna yol açabilir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanmak gerekir. Cilt tipinize uygun olarak seçeceğiniz güneş koruyucuları, sadece yaz aylarında değil, her mevsim kullanılmalıdır.

Peki güneş koruyucuları ne sıklıkla kullanılmalıdır, SPF 15 ile SPF 50 arasında ne fark vardır, güneş kremi göz altlarına uygulanabilir mi?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Menteş, güneş koruyucu kremler hakkında akıllardaki sorulara yanıt veriyor.

GÜNEŞ KORUYUCU KREMLER NE SIKLIKLA KULLANILMALI?

Güneş kremlerinin kullanım sıklığı, cilt tipine ve çevresel faktörlere göre değişir.

Denize ya da havuza girildiği zamanlarda suya dayanıklı güneş kremleri seçilmelidir. Yaz aylarında, özellikle öğle saatlerinde güneş koruyucular 2 saatte bir yenilenmelidir.

SPF 15 İLE SPF 50 ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Güneş kremlerindeki SPF faktörü, UV ışınlarına karşı koruyuculuğu ifade eder. SPF 50, SPF 15’e göre daha fazla değil; ancak daha uzun süre güneşten korur. Dolayısıyla SPF değeri, zaman birimidir. Bu değer yükseldikçe güneşten koruyucuların cildi güneşin maruziyetinden koruma süresi artar.

RENKLİ GÜNEŞ KREMLERİ DE UV IŞINLARINDAN KORUR

Son yıllarda sıklıkla tercih edilen renkli güneş kremleri demir oksit içerir. Bu bileşen UV ışınlarından ve mavi ışıktan korumakta daha etkilidir. Dolayısıyla renkli güneş kremlerini kullanmak daha avantajlıdır.

GÜNEŞ KREMİ GÖZ ALTLARINA UYGULANABİLİR Mİ?

Göz altları, cildin en hassas bölgelerindendir ve özel bir bakım gerekir. Normal güneş kremleri gözde rahatsızlık hissine yol açabileceği için göz altlarına özel üretilmiş kremler tercih edilmelidir.

GÜNEŞ KORUYUCULARIN ETKİNLİĞİ NASIL ARTIRILIR?

NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

PRP Tedavisi Nedir?

PRP Tedavisi Nedir?

içeriği görüntüle
Bronzlaşma Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Bronzlaşma Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

içeriği görüntüle
Peeling Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Peeling Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

içeriği görüntüle
Cilt Dolgu Uygulaması Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Cilt Dolgu Uygulaması Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

içeriği görüntüle
Hemen Randevu Al